Вчені назвали 3 види напоїв, які у спеку збільшують ризик хвороб серця

Клівлендська клініка констатує, що вживання деяких напоїв в умовах спеки створює надмірну напругу та перевантаження у серцево-судинній системі.

Пристрасть до трьох видів напоїв у спеку збільшує ризик хвороб серця. Говорячи про це, лікарі уточнили, про які напої йдеться:

  • Алкоголь.
  • Кава.
  • Солодкі напої.

«Споживання цих напоїв у спеку може суттєво збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та несподіваних ударів», – попередили експерти.

Медики пояснили, що прийом алкоголю посилює втрату рідини, що загрожує ефектом зневоднення, що дуже небезпечно влітку.

Крім того, алкоголь, а також кава можуть створювати певну напругу в судинах, стимулювати різні фізіологічні процеси, включаючи стрибки артеріального тиску. Подібна активізація для організму, якому доводиться витрачати багато ресурсів на адаптацію до спеки, може стати надмірним випробуванням на міцність.

Поділись


Новини партнерів