Стали відомі основні причини варикозу

Мільйони українців стикаються з варикозним розширенням вен. Набагато легше не допустити цього розладу, ніж боротися з ним, але для цього важливо знати причини варикозу.

Вік

Це одна з основних причин варикозного розширення вен. Старіння викликає природне зношування вен, що призводить до їх ослаблення. Це також викликає розтяг вен, що й породжує варикоз.

Стать

Стать людини також є визначальним фактором наявності варикозного розширення вен. Жінки схильніші до варикозу, ніж чоловіки. Це пов’язано зі зміною гормонів під час менструації, що також викликає розтягнення вен. Вагітні жінки частіше страждають від варикозу, тому що під час вагітності збільшується приплив крові, викликаючи розтягування вен. Менопауза також викликає цей стан.

Спадковість

Варикозне розширення вен може передаватись через гени. Якщо хтось має сімейну історію варикозу, потрібно приділяти особливу увагу його профілактиці.

Ожиріння

Надмірна вага або ожиріння можуть призвести до варикозного розширення вен. Додаткова вага створює надлишковий тиск на вени, змушуючи їх або слабшати, або скручуватись.

Рухи тіла

Люди, які стоять або сидять в тому самому місці і положенні протягом тривалого періоду часу, наражаються на більш високий ризик розвитку варикозного розширення вен. Статична поза порушує кровообіг, викликаючи закупорювання вен.

Поділись


Новини партнерів