Кардіолог назвав дієві способи, які допоможуть знизити тиск без таблеток

Як знизити тиск без таблеток: 5 перевірених способів

Кардіолог Олексій Утін назвав дієві способи, що допомагають знижувати високий артеріальний тиск без таблеток. Серед них: зменшення ваги, відмова від надлишкової солі, адекватні фізичні навантаження.

Лікар констатує, що проблема підвищеного кров’яного тиску, гіпертонії дуже поширена в світі.

«Кожна друга людина страждає на гіпертонію, але не кожен знає про це: лише 23 відсотки контролюють свій артеріальний тиск», – заявив кардіолог Олексій Утін.

Медик повідомив, які засоби допомагають знижувати високий тиск без таблеток. Кардіолог наголосив: для здорових показників тиску важливо не мати зайвої ваги.

«Надлишкову вагу можна визначити за розміром талії: у чоловіків це понад 102 сантиметри, у жінок – понад 88. Кожен кілограм втраченої ваги знижує тиск на одну одиницю. За ефективністю це можна порівняти з роботою лікарського препарату», – поінформував експерт.

Ще один спосіб, названий лікарем, полягає в тому, щоб дотримуватися правильного харчування, контролювати кількість солі, що вживається. Також Утін порадив більше рухатися – фізична активність сприяє розширенню судин та кращій провідності крові, її збагаченню киснем, що позитивно впливає на тиск. Іншими способами, які допомагають знижувати тиск без таблеток, кардіолог назвав такі заходи:

  • Захист від стресу.
  • Обмеження алкоголю.
  • Нормалізація сну.
Поділись


Новини партнерів