Турецькі медики не рекомендують вживати молоко і капусту людям з хронічними порушеннями у роботі щитоподібної залози.
Загострення дисфункцій щитовидної залози можуть бути спровоковані неправильним харчуванням.
Медики назвали корисні продукти, які можуть зашкодити щитовидній залозі. Пацієнтам із захворюваннями щитовидної залози варто прибрати з раціону молоко, хрестоцвіті овочі та соки з них. Відмовитись необхідно від будь-яких сортів капусти, а також від смузі з додаванням зелені.
Крім того, проблемний стан залози – це вагомий привід утримуватися від продуктів із глютеном та цукром, вважають фахівці. Ще один продукт, який вони не радять їсти – соя.
Медики нагадують, що порушення в роботі щитоподібної залози часто мають аутоімунний характер, тобто виникають внаслідок помилкової атаки імунної системи організму на рідний орган. У цьому випадку стають протипоказаними готові до вживання продукти промислової переробки – у них, крім шкідливих жирів та великої кількості солі, присутні штучні добавки, що негативно впливають на стан залози.