Названо 5 ознак раку шлунку, які не мають нічого спільного з болем

Рак шлунку має репутацію однієї з найболючіших форм злоякісної пухлини, але для багатьох постраждалих аж ніяк не біль стає провісником захворювання.

Особливістю раку шлунку є те, що людина може довго нічого не боліти. У той самий час можливі інші симптоми, які не мають нічого спільного з болем.

Зміна апетиту. Якщо ви були голодні, коли сідали за стіл, але після кількох укусів апетит зник, або їжа перестала вам подобатися, це симптом, який вимагає настороженості. Онколог Андрій Воробйов розповів, що у разі раку шлунку відчуття ситості відрізняється від того, до чого звикла людина, і зміни, що відбулися, не слід ігнорувати.

Кров у виділеннях. Незважаючи на страшне звучання, цей симптом не має нічого спільного з болем. Коли внутрішня кровотеча викликається раком шлунку, кров проникає в випорожнення і забарвлює його в темно-бордовий колір або робить темним як смола. Якщо кров знаходиться у блювотних масах, вона буде яскраво-червоною і може мати грубу текстуру «кавової гущі», бо частково переварена.

Дискомфорт усередині. Якщо рак шлунку все ж таки викликає якісь хворобливі відчуття, то для нього характерний тупий ниючий біль у середині шлунку. Вона може відчуватися протягом дня, потім припинятися і згодом повертається знову.

Втрата ваги. При захворюванні на рак вага зменшується поступово, і людина може не помічати, що втрачає пару кілограмів але, якщо раптом встане на ваги, то переконається в цьому. Потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем, якщо ви не можете зрозуміти причини свого схуднення.

Печія, яка не минає. Печія, яка переслідує людину протягом досить довгого часу, може бути однією з початкових ознак раку шлунку.

Розлад травлення. Здуття живота, діарея і запор – цими симптомами проявляються багато хвороб ШКТ, включаючи абсолютно безпечні стани. В результаті попереджувальні ознаки раку можуть виявитися втраченими. Тим часом вони теж входять до числа початкових сигналів пухлини шлунку.

Поділись


Новини партнерів