Лікар: дефіцит цього вітаміну збільшує ризик смертельних хвороб серця

За словами лікаря, нестача вітаміну К може збільшити ризик серцево-судинних захворювань, що загрожує смертельним наслідком.

Дефіцит вітамінів може по-різному впливати на організм, у тому числі він наражає людину на підвищений ризик деяких захворювань. Як повідомила терапевт Ірина Андрєєва, дефіцит вітаміну К збільшує ризик серцево-судинних захворювань, включаючи смертельно небезпечні стани.

Вітамін К, що відноситься до групи жиророзчинних сполук, необхідний організму для згортання крові, допомагає активному загоєнню ран. Є також деякі докази того, що цей вітамін є важливим для підтримки здоров’я кісток. Крім того, він є речовиною, що бере участь у коагуляції, і є важливим для здорового функціонування серцево-судинної системи.

«Дослідження показують, що дефіцит вітаміну К може сприяти надмірній кровотечі, поганому розвитку кісток, остеопорозу та підвищеному ризику серцево-судинних захворювань», – сказала Андрєєва.

Дорослим людям потрібно приблизно 1 мкг вітаміну К щодня на кожен кілограм ваги тіла. Отримувати такий важливий для серця вітамін найкорисніше за рахунок харчування – вітаміну К багато міститься в зелених листових овочах – броколі та шпинаті, а також у рослинних оліях та злаках.

Поділись


Новини партнерів