Лікар назвав напій, який знижує рівень холестерину

Проста суміш часнику та лимонного соку може суттєво знизити рівень холестерину. Високий рівень холестерину означає, що в кровоносних судинах забагато жиру або ліпідів. Це може викликати закупорювання, що зрештою призведе до проблем із серцем чи інсультом.

“Комбінація цих двох факторів “привела до покращення рівня ліпідів та артеріального тиску у людей з гіперліпідемією”, – каже терапевт Ірина Андрєєва.

Результати нового дослідження показали значне зниження загального холестерину, холестерину ліпопротеїнів низької щільності та фібриногену у групі, яка вживала лимонно-часниковий напій.

«Велике зниження систолічного та діастолічного артеріального тиску спостерігалося у першій групі порівняно з третьою та четвертою групами відповідно. Крім того, у змішаній групі спостерігалося значне зниження індексу маси тіла порівняно з людьми, які вживали лимонний сік та контрольними групами», – додає Андрєєва.

Проте лікар додала, що важливо використовувати сирий часник, оскільки є деякі докази того, що часниковий порошок не знижує рівень холестерину.

«Поєднання часнику та лимонного соку призвело до покращення рівня ліпідів та артеріального тиску у людей з гіперліпідемією. Необхідні подальші дослідження для визначення відповідних доз часнику та лимонного соку для цих пацієнтів».

Поділись


Новини партнерів