Як позбутися закладеності носа: ЛОР назвав ефективні способи полегшити дихання

Процес очищення носового проходу можна легко прискорити за допомогою ліків або натуральних засобів, але які з них найефективніші?

Закладеність носа часто нешкідлива, але вона може істотно вплинути на вашу повсякденну діяльність. Хоча існує кілька причин, у тому числі алергія та віруси, такі як застуда та грип, сам симптом можна лікувати за допомогою тих самих засобів.

Оториноларинголог Георгій Абакумов назвав найкращі рішення, які можна спробувати вдома.

Додайте вологи в повітря

Позбутися закладеності носа можна, змінивши домашню обстановку, а саме – додавши вологи в повітря.

“Дихання вологим повітрям допомагає заспокоїти роздратовані тканини носа, зменшуючи запалення пазух і розріджуючи слиз, що залишився”.

Вологе повітря ефективно «осушує» носовий прохід, тим самим полегшуючи закладеність та інші побічні ефекти, пов’язані ізнею.

Вдихайте пару

Незалежно від того, чи схильні ви до сезонної алергії, чи перехворіли на застуду або грип, цей простий метод очищення носа миттєво ефективний для зняття тиску та закладеності носа.

“Тепло та волога, створені шляхом переміщення миски з кип’яченою водою під обличчя та пропарювання дихальних шляхів, допомагають заспокоїти слизові оболонки носа та розм’якшити заблокований слиз”.

Використовуйте назальний спрей

Нестача вологи може висушити слизові оболонки в ніздрях, викликаючи відчуття закладеності носа та дискомфорту. Використання сольового назального спрею, що відпускається без рецепта, може полегшити цю сухість, додаючи вологу безпосередньо до носового ходу.

Поділись


Новини партнерів