Лікар розповіла, кому можуть нашкодити абрикоси

Стиглі, повністю дозрілі, солодкі абрикоси можна непомітно собі з’їсти у великій кількості, проте подібний перекус спровокує небажані коливання рівня цукру в крові, попереджає медик.

В інтерв’ю лікаря-дієтолога Олени Соломатіної прозвучали пояснення, кому можуть нашкодити абрикоси.

«Людям, які мають проблеми із ШКТ або цукровий діабет, не варто зловживати абрикосами», – сказала дієтолог Соломатіна.

Медичний фахівець уточнила, що дуже стиглі та солодкі абрикоси можуть відрізнятися великою кількістю цукрів. Якщо вже є проблеми, пов’язані з підвищенням рівня цукру в крові, такий фрукт може лише нашкодити – перш за все, якщо його з’їсти на порожній шлунок або у великій дозі.

Діабетикам, які стежать за своїм вмістом цукру в крові, на думку Соломатіної, можна з’їдати один або два абрикоси на день.

Лікар-дієтолог нагадала, що ці фрукти відрізняються досить високим вмістом клітковини. Їх потрібно з великою обережністю їсти тим, хто має проблеми з кишечником – гастрит, виразку, коліт, синдром подразненого кишечника. Також при передозуванні клітковина може зашкодити тим, хто відновлюється після хірургічних втручань, отруєнь.

Не слід забувати і те, що абрикоси містять багато речовини попередника вітаміну А бета-каротину. Соломатіна попередила: фрукти у великій кількості здатні викликати алергію.

Поділись


Новини партнерів