Експерт розповіла, що вбиває нашу печінку

Лікар-терапевт Ксенія Машкіна розповіла, що несе небезпеку для печінки та які фактори шкодять її здоров’ю.

Щодня печінка зазнає колосальних навантажень. Їй доводиться працювати буквально щохвилини, нейтралізуючи хімію в їжі (консерванти, барвники), алкоголь, токсини побутової хімії тощо.

«Також атакують печінку автомобільні „принади“ (пари бензину, вихлопні гази), пари фарб, важкі метали з води та їжі, пестициди та багато іншого. Навіть фумігатор від комарів. Адже він діє не лише на комарів, а й на нас», – каже експерт.

Крім того, токсини постійно виробляють гриби, віруси і бактерії, що живуть всередині нас.

Шкодить здоров’ю печінки побутова хімія (намагаємося підходити до її вибору більш уважно і віддавати перевагу екологічним продуктам). Також максимально уникайте хімії в їжі.

Печінка рятує нас від інтоксикації, постійно фільтруючи кров. Цьому сприяє найскладніша будова органу.

Забруднена токсинами кров проходить у печінці фільтрацію та тече далі. Якщо ж фільтр забитий, печінка не може повноцінно очищати кров, тоді токсини починають надходити в кров.

У таких випадках ми відчуваємо себе втомлено, розбито, немає бадьорості та енергії. Падає концентрація уваги, може з’являтися головний та м’язовий біль, оніміння долонь. Також при інтоксикації неминучий набір зайвої ваги.

Поділись


Новини партнерів