Вчені з’ясували, наскільки корисним є вживання курячих яєць

Дослідники з Китаю заявили, що помірне вживання курячих яєць може покращити роботу серця.

Згідно з результатами дослідження епідеміологів та біологів з Пекінського університету, помірне вживання курячих яєць може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Йдеться про вживання в раціоні до одного яйця на день, що може підвищити кількість корисних для серця метаболітів у крові.

Незважаючи на те, що курячі яйця містять багато дієтичного холестерину, вони також є джерелом багатьох необхідних поживних речовин.

Існують суперечливі дані про користь та шкоду від вживання курячих яєць для організму людини. Проте, деякі дослідження демонструють, що у людей, які щодня їли яйця, ризик серцевих захворювань та інсульту був значно нижчим.

У новому дослідженні китайські вчені проаналізували, як споживання яєць впливає на маркери серцево-судинних захворювань у крові.

«Небагато досліджень розглядали роль метаболізму холестерину в плазмі у зв’язку між споживанням яєць та ризиком серцево-судинних захворювань, тому ми хотіли допомогти заповнити цю прогалину», — заявив провідний автор роботи, магістр кафедри епідеміології та біостатистики Пекінського університету Ланг Пан.

На основі проаналізованих даних вчені дійшли висновку, що у людей, які їли помірну кількість яєць, був вищий рівень білка А1, який допомагає виводити холестерин із кровоносних судин.

Цей білок, також відомий як «хороший ліпопротеїн», захищає серцево-судинну систему від закупорок, які можуть призвести до серцевих нападів та інсульту.

У людей, які вживали рідше яйця, був нижчий рівень корисних метаболітів і більш високий рівень шкідливих метаболітів у крові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів