Ендокринолог перерахувала приховані симптоми високого цукру у крові

Іноді? звертаючись до фахівців із різними скаргами, люди навіть не підозрюють, що справжня причина їхніх проблем – підвищений цукор.

Лікар-ендокринолог Ольга Павлова назвала симптоми, які свідчать про підвищення рівня цукру в крові та за якими можна поставити попередній діагноз на цукровий діабет.

«Цукор крові не завжди проявляється однаково – зустрічаються „приховані симптоми“ високого цукру, які мучать людину протягом тривалого часу. Людина відвідує лікарів і не може розібратися, що ці симптоми зумовлені підвищеним цукром, а не іншими тяжкими захворюваннями», – каже експерт.

Щоб прибрати симптоми, що турбують, часто достатньо просто нормалізувати рівень цукру, і всі інші скарги зникають автоматично.

Які симптоми є ознаками високого цукру? По-перше, це свербіж. Неприємні відчуття можуть проявлятися і на шкірі, і слизових, зокрема статевих органів. Люди безуспішно роками лікуються у дерматологів, гінекологів, тоді як вирішити їхню проблему може ендокринолог. Вся справа в тому, що високий цукор впливає на нервові закінчення, дратуючи їх, тому виникає свербіж.

Ще один тривожний симптом — суха шкіра, можлива поява тріщин, гнійників, прищиків. Це результат того, що за високого цукру патогенна мікрофлора розмножується набагато швидше. Запальні захворювання на тлі цукрового діабету завжди протікають важче.

Майже завжди при підвищеному рівні цукру відбувається набір зайвої ваги. Причому не лише за рахунок жирової тканини, а й за рахунок набряків. Це результат інсулінорезистентності, яка завжди йде у парі із високим цукром.

Папіломи та бородавки на тілі також свідчать про те, що підвищено не лише цукор, а й інсулін. В результаті надмірного поділу клітин з’являються такі новоутворення.

У комплексі з описаними симптомами також часто мають місце такі ознаки: підвищена стомлюваність, погіршення зору, оніміння в кінцівках, часті позиви до сечовипускання, спрага, запаморочення, погіршення пам’яті.

Поділись


Новини партнерів