Фахівець назвала 3 овочеві соки, які знижують тиск

Не можна заперечувати, що є безліч переваг для здоров’я від збільшення споживання рослин. І навіть вживання їх у рідкому вигляді може мати велике значення для нашого організму.

Багато хто з нас страждає від високого кров’яного тиску і пов’язаних з ним ризиків. Фактично, близько третини всіх дорослих живуть із гіпертонією, що збільшує ризик серйозних проблем, таких як серцеві напади та інсульти.

“Поширеним фактором високого кров’яного тиску є недостатнє вживання овочів, а також фруктів. Але не для тих, хто щосили намагається отримати достатню кількість овочів у своєму раціоні”, – каже дієтолог Василіса Пономарьова.

Різні овочеві соки здатні знижувати кров’яний тиск, про це говорять результати численних випробувань.

“Напої, приготовані з коренеплодів – буряків, моркви та батату – ефективно знижують кров’яний тиск, у той час як “комерційні” овочеві напої, що містять буряк, також працюють. Дослідження показали, що фруктові та овочеві соки впливають на фактори ризику серцево-судинних захворювань, такі як зниження артеріального тиску та покращення профілю ліпідів у крові”, – стверджує Пономарьова.

Основні механізми дії включали антиоксидантні ефекти, поліпшення показників серцево-судинної системи, інгібування агрегації тромбоцитів, протизапальні ефекти та запобігання гіпергомоцистеїнемії.

«Вживання соків може бути потенційним способом покращити здоров’я серцево-судинної системи, особливо суміші соків, оскільки вони містять різні поліфеноли, вітаміни та мінерали з різних фруктів та овочів».

Поділись


Новини партнерів