Лікар пояснила, кому слід їсти черешню з особливою обережністю

Зайва вага, проблеми з рівнями інсуліну та цукру є факторами, які потребують дуже обережного вживання черешні, констатує медик Олена Соломатіна.

Лікар-дієтолог пояснила, кому слід їсти черешню з особливою обережністю:

«Солодку черешню треба з обережністю їсти людям із зайвою вагою, інсулінорезистентністю та діабетом. Маючи невисоку калорійність, вона може взаємодіяти з інсуліном, і в цьому випадку все одно треба враховувати її цукристість».

Крім насиченості природними цукрами, ягоди черешні відрізняються високим вмістом клітковини. З’ївши суттєву порцію, можуть відчути погіршення самопочуття люди з порушеннями в шлунково-кишковому тракті – їх проблеми здатні загостритися, вміст шлунку почне бродити, виникнуть алергічні реакції.

Соломатіна підкреслила, що дари природи завжди вимагають помірності, не слід їсти солодкі фрукти та ягоди в великих кількостях.

«Щоб отримати користь для здоров’я від вживання черешні, достатньо з’їдати три жмені ягід на день», – резюмувала експерт.

Поділись


Новини партнерів