Нефролог Катерина Іванова розповіла про корисні продукти, здатні погіршити самопочуття людям із нирковою недостатністю.
У своєму коментарі лікар-нефролог Катерина Іванова зауважила, що людям із слабкими нирками можуть нашкодити продукти, насичені калієм.
«У деяких ягодах та фруктах, наприклад, у куразі, чорносливі та бананах міститься калій, небезпечний для людей з нирковою недостатністю» – сказала Іванова.
Медик нагадала, що нирки є органом, відповідальним за виведення калію, і в тих випадках, коли порушується їхня нормальна робота, мінерал починає гірше виводитися з організму – відповідно, його рівень зростає. Вживання продуктів з калієм, навіть загалом корисних, для цієї категорії пацієнтів протипоказано, оскільки робить вміст мінералу надмірним.
«Якщо рівень калію у цих пацієнтів стає вищим за допустимий, то може стати загрозливим для роботи серця», – попередила лікар Катерина Іванова.