Високий тиск: лікар-кардіолог назвав головну причину гіпертонії

Коли ми говоримо про артеріальний тиск, нирки взагалі можуть не спадати нам на думку. Це пояснює, що вживання занадто великої кількості солі може утруднити виведення рідини нирками, яка потім накопичується в організмі та підвищує кров’яний тиск.

«Згодом надмірне споживання солі може призвести до високого кров’яного тиску (гіпертонії), що робить кровоносні судини жорсткими та звужує їх», – каже кардіолог Олег Варфоломєєв.

Вживання дуже великої кількості солі є основною причиною високого кров’яного тиску.

“Скорочення споживання солі – один із найпростіших способів знизити кров’яний тиск, і це почне діяти дуже швидко, навіть протягом декількох тижнів”.

Сіль змушує ваше тіло утримувати воду і, якщо ви їсте занадто багато, зайва вода у вашій крові означає додатковий тиск на стінки ваших кровоносних судин, збільшуючи ваш кров’яний тиск.

«Якщо ви вже маєте високий кров’яний тиск, занадто велика кількість солі підвищить його ще більше, і це може означати, що будь-які ліки від кров’яного тиску, які ви приймаєте, не працюють так, як повинні».

Дорослі повинні споживати не більше 6 г солі на день, що становить близько однієї чайної ложки.

Крім зменшення кількості солі, яку ви їсте, і дотримання здорової дієти, ви повинні скоротити споживання алкоголю, схуднути, якщо у вас надмірна вага, скоротити споживання кофеїну, а якщо ви курець, вам слід кинути палити.

“Регулярне вживання занадто великої кількості алкоголю також може з часом підвищити кров’яний тиск”.

Поділись


Новини партнерів