Лікар назвала гарячий напій, який може придушувати всі види раку

У той час, як деякі звички способу життя, які можуть знизити ризик захворювання на рак, можуть бути вимогливими, інші можуть бути досить простими. Один простий і заспокійливий спосіб, який може зменшити ваш ризик, це насолоджуватися чаєм.

“Загальні дані свідчать про те, що чай (як зелений, так і чорний) може допомогти знизити ризик розвитку раку, оскільки його поліфенольна активність допомагає захистити клітини від пошкоджень”, – сказала лікар-дієтолог Василіса Пономарьова.

Експерт стверджує, що знизити ризик смертельного захворювання можна так само просто, як випити чашку чаю. Причина, через яку гарячий напій має такі властивості, ховається в флавоноїдних поліфенолах, що містяться в ньому та володіють протираковими властивостями.

І чорний, і зелений чай містять поліфеноли з деяким збігом типів, що містяться в двох типах чаю. Теафлавіни та теарубігіни переважають у чорному чаї, а EGCG (галлат епігаллокатехіну) та EGC (епігаллокатехін), серед іншого, присутні у великій кількості в зеленому чаї. Всі ці поліфеноли мають антиоксидантну активність, що означає, що вони можуть допомогти захистити клітини в нашому організмі від пошкодження ДНК, спричиненого активними формами кисню (АФК)», – каже Пономарьова.

Відомо, що цей тип пошкодження збільшує ризик розвитку раку, тому захист вашого тіла від нього може знизити ризик захворювання. Більше того, дослідження довели, що поліфеноли чаю також можуть знижувати ріст ракових клітин.

Поділись


Новини партнерів