Лікар розповіла про небезпеку фруктів для людей після 60 років

Лікар рекомендує людям похилого віку їсти фрукти дуже обережно та акуратно – помірно та вибірково.

В інтерв’ю лікаря-дієтолога Марини Макіши прозвучало нагадування про те, що фрукти, які вживаються без обмежень, можуть бути небезпечними для здоров’я людей віком після 60 років.

“У людей старше 60 нерідко зустрічається цукровий діабет, при якому небажані вуглеводи, що містяться у фруктах”, – пояснила медик.

Макіша додала, що людям із проблемами підвищеного цукру в крові слід уникати вживання дуже стиглих бананів, а також винограду, ананасів.

Загалом літнім людям без серйозних проблем зі здоров’ям лікар вважає за потрібне обмежувати споживання фруктів до 400 грамів на день – це дозволить не перевантажувати організм цукром.

Також медик звернула увагу на те, що в організмі після 60 років може послаблюватися робота кишечника, його моторика, перистальтика. Крім того, на цьому етапі життя люди нерідко мають захворювання травної системи – виразки, гастрити та інші. У таких обставинах певну небезпеку становлять фрукти, що мають грубу шкірку – наприклад, ті ж яблука, груші.

«Груба клітковина плодів може спровокувати загострення проблем із ШКТ», – сказала Марина Макіша, порадивши очищати фрукти від шкірки перед вживанням.

Багатьом людям похилого віку в цілому краще їсти фрукти не сирими, а після термічної обробки – відвареними або запеченими.

Поділись


Новини партнерів