Онколог: надмірне споживання овочів може збільшувати ризик раку кишечника

Більше половини всіх випадків раку кишечника можна запобігти. Одним з кращих способів запобігти розвитку раку всіх видів є правильний спосіб життя. Це включає відмову від куріння, зниження споживання алкоголю, регулярні фізичні вправи та збалансоване харчування.

Нещодавнє дослідження показало, що вживання маринованих овочів може збільшити ризик розвитку раку кишківника.

Онколог Андрій Воробйов прокоментував це дослідження.

“Надмірне споживання маринованих овочів може бути фактором ризику раку кишечника. Тоді як мариновані овочі збільшували індивідуальний ризик раку кишечника. Бобові знижують ризик раку кишківника”.

До симптомів раку кишечника, на які слід звернути увагу, відносяться:

  • стійкі та незрозумілі зміни в роботі кишечника
  • кровотеча
  • кров у калі
  • крайня втома без видимої причини.

Але це не означає, що рак безумовно є їх причиною.

Поділись


Новини партнерів