Артрит: лікар перерахувала прості дії, які суттєво полегшують біль у суглобах

Лікар загальної практики Тетяна Захарова стверджує, що лікування остеоартриту не існує. Проте, вона розповіла про способи полегшити симптоми.

«Зазвичай рекомендую регулярні легкі вправи і розтяжку, щоб зберегти гнучкість і зміцнити м’язи навколо суглобів. Для людей, які почали підозрювати, що вони можуть мати остеоартрит, стан не обов’язково погіршується з часом. У деяких випадках є шанс, що симптоми справді покращаться».

Щоб полегшити симптоми артриту, лікар пропонує виконувати «прості» дії, які можуть мати «велике значення».

“Прості вправи, такі як щоденна ходьба, легкі заняття йогою та пілатесом, можуть мати велике значення”.

Лыкар також запропонувала дотримуватись здорової дієти, щоб «тримати свою вагу під контролем». Захарова пояснила, що це знижує «навантаження на суглоби, що несуть навантаження, такі як коліна і стегна».

Здорове харчування, багате свіжими фруктами та овочами, цільнозерновими продуктами, горіхами, насінням та жирною рибою, містить поживні речовини-антиоксиданти. Останні можуть допомогти зменшити запалення у суглобах та захистити від пошкодження клітин.

“Риб’ячий жир може допомогти запобігти артриту і впоратися з ним. Крім того, додавання протизапальної добавки може надати велику допомогу. Всі остеоартрити мають ступінь супутнього запалення”.

Поділись


Новини партнерів