Названо продукти для сніданку, які знижують рівень цукру в крові протягом дня

Певні продукти, що вживаються на сніданок, можуть знижувати рівень цукру в крові протягом дня, сприяючи профілактиці гіперглікемії та діабету.

Вчені констатують, що людський організм використовує цукор для вироблення енергії. На самому початку дня між 3 і 8 годинами ранку в тілі починає підвищуватися рівень накопиченого цукру, необхідного йому, щоб підготуватися до наступного дня. Тим часом для діабетиків дуже важливо підтримувати рівень цукру стабільним, не допускаючи його підвищення або падіння. Подібні перепади у вмісті цукру можуть призвести до виникнення довгострокових проблем зі здоров’ям, включаючи хвороби серця, втрату зору, захворювання нирок.

Одним із способів підтримувати рівний рівень цукру в крові є вживання «правильних» продуктів на сніданок.

«Правильні продукти для сніданку дозволяють людині почуватися ситою і запобігають переїданню протягом дня. Повна відмова від сніданку негативно впливає на рівень цукру в крові. Учасники випробувань демонстрували надзвичайні піки цукру в крові після обіду та після вечері у ті дні, коли вони пропускали сніданок», – повідомляється у звіті, опублікованому у Diabetes Care.

Експерти назвали продукти для сніданку, що знижують рівень цукру протягом дня:

  • Овес.
  • Авокадо.
  • Насіння льону.
  • Яйця.

За словами дослідників, ці продукти багаті на вітаміни, поживні речовини, клітковину – їх вживання покращує чутливість до інсуліну та регуляцію ліпідів у крові, має позитивний вплив на глікемічний контроль. Їхнє включення в перший прийом їжі чудово підходить для стабілізації рівня цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів