Лікар назвала корисні продукти та нутрієнти для здорового кишечника

Лікар-інфекціоніст Світлана Іщенко перерахувала продукти, регулярне вживання яких допоможе поновити роботу кишечника.

Не секрет, що стан останнього багато в чому залежить робота всього організму і сила імунітету.

«Від кишечника залежить 80% імунітету. Якщо в ньому непорядок, то потрібні вітаміни та мінерали не засвоюватимуться і збій піде по всьому організму», — каже фахівець.

Номер один у списку корисних продуктів – квашена капуста. Це джерело клітковини та біфідобактерій. Чудовий профілактичний засіб від колоректального раку. Не треба з’їдати кілограми – достатньо однієї щіпки на день.

Горіхи завдяки високому вмісту поживних речовин для мікрофлори, є просто незамінними в раціоні. Якщо немає можливості купити дорогі, їжте звичайні грецькі. Вони доступні для всіх. Декілька штук на день — норма для дорослої людини.

Сухофрукти також принесуть кишківнику багато користі. Хороший у цьому плані чорнослив, який наситить кишечник клітковиною та біфідобактеріями. Хоча б кілька штук на день.

Йогурт, але бажано домашній, без цукру. Такий натуральний кисломолочний продукт є справжнім бальзамом для кишечника.

Звісно, ​​куди ж без овочів! Вибирайте місцеві, сезонні: капусту, моркву, буряк, салат. Влітку включаємо в раціон ягоди, особливо корисна малина.

Якщо немає можливості вживати достатню кількість овочів, компенсуємо дефіцит клітковини висівками – 2 столові ложки на день.

І не забуваємо про нутрієнти. Першочергові – вітаміни D, С та кальцій. Їх брак погано позначається на роботі кишечника та стан мікробіоти.

Поділись


Новини партнерів