Кардіолог назвала найшкідливіший продукт у раціоні харчування

Відмова від вершкового масла на користь «легших» аналогів при підвищеному холестерині може лише посилити здоров’я. Про це повідомив кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич.

Медик пояснила шкоду спредів.

Спреди – по суті, це трансжири, які є більш небезпечними, ніж вершкове масло. Скажіть категоричне “ні” цьому продукту і взагалі виключіть його зі свого раціону раз і назавжди, — наголосила вона.

Вважається, що при підвищеному холестерині краще замінювати вершкове масло на спреди, тому що вони менш жирні. Але, за словами лікаря, краще з’їсти невеликий шматочок гарного вершкового масла.

Також фахівець рекомендувала не купувати напівфабрикати, для виробництва яких використовуються спреди.

Зазначається, що у вершковому маслі є вітаміни А і D, які легше засвоюються, якщо потрапляють у травний тракт разом із жирами.

Лікар-дієтолог, доктор медичних наук Емі Шапіро розповіла, чому дорослим людям варто відмовитися від коров’ячого молока, підкріпивши свою думку чотирма аргументами.

За словами фахівця, зараз можна знайти багато альтернатив молоку, у складі яких також є кальцій, вітаміни А та D та інші корисні речовини. Так, вона повідомила, що відмова від молока може допомогти покращити шкіру.

Також дієтолог вказала на великий вміст у молоці гормонів, що може призвести до дисбалансу естрогену та тестостерону в організмі людини. Такий дисбаланс стає причиною різких змін настрою.

Поділись


Новини партнерів