Експерти: вживання моркви дозволяє знизити рівень холестерину

Один з найпоширеніших у світі коренеплодів містить в собі безліч вітамінів і мікроелементів, які приносять багато користі нашому організму. Моркву можна вживати в будь-якому вигляді, це завжди піде на благо.

«Звичайна морква – чудовий постачальник розчинної клітковини та бета-каротину», – розповідає дієтолог Ліза Янг. Фахівець вважає, що цей склад сприятливо діє не лише на органи травлення, а й на серце із судинами. Вживання моркви дозволяє організму самоочищатися, знижуючи рівень поганого холестерину та зменшуючи ймовірність виникнення бляшок у судинах. А вітамінний склад коренеплоду, зокрема, велика кількість вітаміну А, дозволяє зміцнити серце і допомагає йому працювати.

Привабливості моркві додає її унікальність. Її можна вживати сирою або після термообробки: варити, смажити, запікати. Вона чудово підходить для перекушування, дозволяє отримати необхідну організму кількість клітковини.

Британськими лікарями доведено: 25 гр клітковини на добу – і ваші судини будуть у тонусі, показники глюкози та холестерину прийдуть у норму. Одна середня морквина забезпечить 20% цієї кількості. Тому під час приготування будь-яких страв з овочів потрібно додати до них помаранчевий коренеплід, який покращить смак та допоможе здоров’ю.

Поділись


Новини партнерів