Стало відомо, скільки помідорів можна з’їсти за день без шкоди для здоров’я

Людям з певними захворюваннями слід обережно підходити до вживання помідорів у їжу. Ці овочі мають свою «темну» сторону, вважає дієтолог Олена Соломатіна.

За словами фахівця, необхідно обмежити вживання томатів людям із захворюваннями ШКТ у стадії загострення. Все через те, що кислоти, що містяться у помідорах, можуть негативно вплинути на слизову.

«При виразковій хворобі, гастриті, панкреатиті – усім, що пов’язане з порушенням травлення, людина може відчувати дискомфорт, різь (після вживання помідорів). Людям, схильним до сечокам’яної хвороби, не дуже добре захоплюватися томатами, оскільки вони містять щавлеву кислоту», – додала Соломатіна.

Крім того, у цих плодах можуть накопичуватися нітрати. Овочі з високим вмістом даних речовин можна визначити на вигляд. Якщо у зрізі помідора багато жорстких прожилок, особливо жовтих, такий плід підгодовували нітратами, зазначила дієтолог.

«Нітрати в організмі людини переходять у небезпечні нітрити, які можуть порушувати клітинне дихання, переводити гемоглобін у його неактивну форму, яка не здатна переносити кисень», – нагадала експерт.

За словами дієтолога, без шкоди для здоров’я можна вживати три томати на день, проте все залежить від стану людини. Якщо вже є якісь мляві проблеми з боку ШКТ, то краще з’їдати не більше одного плоду за один раз.

Поділись


Новини партнерів