Дієтологи розповіли про користь, яку приносять банани для організму людини

Солодкі фрукти люблять дорослі та діти та охоче їх їдять. Зазвичай це роблять для того, щоб отримати задоволення від їхнього приємного смаку, але виявляється, фрукт приносить організму ще й величезну користь.

Завдяки великій кількості вітамінів, особливо групи В – банани чудово діють на нервову систему, допомагають відновити добові ритми людини. Цей жовтий фрукт допомагає добре засипати та легко прокидатися з бадьорим самопочуттям. Крім цього, на здоров’я нервової системи впливає триптофан – незамінна амінокислота, яка є у бананах. Саме з її допомогою мозок виробляє серотонін, чи «гормон щастя».

Серцево-судинна система також подякує вам за регулярне вживання бананів. Багато калію, що міститься у фрукті, допомагає підтримати на нормальному рівні баланс електролітів, забезпечуючи стабільну роботу серця.

Захист органів зору – також приємний ефект від бананів у щоденному меню. Цьому допомагає вітамін А, яким також багатий екзотичний фрукт. Крім усього вищезгаданого, банан добре впливає на кишечник. Його структура і велика кількість клітковини не навантажують шлунок і роблять травлення легким. Банан надзвичайно зручно брати з собою в якості перекусу, щоб його з’їсти, можна навіть не мити руки. Завдяки цьому можна їсти їх по 1-3 на день, перебуваючи практично будь-де.

Поділись


Новини партнерів