Лікар розповіла, кому може зашкодити вживання квасу

У деяких випадках пиття квасу може шкодити навіть людям, які не мають жодних проблем зі здоров’ям, стверджує ендокринолог Тетяна Філіпова.

Квас є одним з традиційно шанованих і улюблених напоїв в Україні, а з наближенням літа його продажі взагалі починають бити всі рекорди. Але лікар Фліпова зауважила, що квас готового виробництва, що виставляється на полицях магазинів, навряд чи можна вважати корисним напоєм для вгамування спраги.

«У складі магазинного квасу можуть бути шкідливі добавки, барвники, консерванти та підсилювачі смаку, які можуть зашкодити навіть здоровому організму», – заявила медик.

Також, додала Філіпова, квас містить у собі цукор, і ця обставина робить вживання цього напою протипоказаним для людей із певними порушеннями.

Уточнюючи, кому може шкодити пиття квасу, лікар перерахувала такі категорії:

  • Хворі на цукровий діабет. Гіпертоніки. Люди з патологіями ШКТ, включаючи гострий гастрит та виразкову хворобу шлунку. Крім цього лікар порадила алергікам уважно вивчати склад напою на етикетці – якісь його компоненти можуть провокувати загострення симптомів.

Якщо говорити про натуральний, виготовлений вдома квас без додавання штучних інгредієнтів, Філіпова погодилася: такий напій корисніший, оскільки в ньому присутні багато мінеральних речовин і пробіотиків. Але й натуральний квас треба вживати помірно, з огляду на те, що в ньому є алкогольна складова.

Поділись


Новини партнерів