Дієтологи назвали головні переваги яблук для здоров’я організму

Улюблені всіма фрукти давно славляться не лише приємним смаком, а й своєю користю. Вони популярні у всьому світі, і, за словами фахівців, – це не дарма. Яблука мають цілий набір властивостей, завдяки якому вони потрібні всім органам людського тіла.

Яблука покращують травлення та сприяють виведенню токсинів із кишечника. Цим вони завдячують пектину – рослинній клітковині, яка адсорбує у собі шкідливі речовини. М’якуш печеного яблука – найкращий засіб для відновлення перистальтики, особливо після хвороби. Пектин ще й здатний знижувати рівень шкідливого холестерину, що діє на судини.

Поліфеноли, речовини, що володіють антиоксидантною дією, входять до складу багатьох фруктів та ягід. Але у яблуках їх особливо багато. Це означає, що при вживанні яблук, клітини організму менш схильні до впливу негативних факторів.

Плоди, крім усього перерахованого, допомагають організму менше втрачати кальцій і краще його засвоювати. А від цього безпосередньо залежить міцність кісток, здоров’я суглобів та зубів. До того ж на стан останніх яблука діють теж. Пережовування твердого яблука механічно очищає зуби, а слина, що виділяється при цьому, допомагає прибирати бактеріальний наліт.

Поділись


Новини партнерів