Невролог розповів, який головний біль не можна терпіти

Лікар-невролог Олександр Комаров розповів, що будь-який головний біль, що з’явився без видимих ​​на те причин, є приводом звернутися за консультацією до лікаря, проте є типи головного болю, які особливо небезпечні та потребують негайної діагностики.

Якщо головний біль виник вперше або він виникає вже не вперше, але ми не розуміємо, що це за біль, звичайно, потрібно звернутися до фахівця. Провести диференціальну діагностику цього головного болю, зрозуміти його походження і вже застосувати методи лікування, які можливі – пояснює Комаров.

Лікар зазначає, що пульсуючий біль і локальний – особливо небезпечні. Подібні симптоми можуть говорити про внутрішньомозкові аневризми або рак мозку. При онкології також біль може супроводжуватися втратою свідомості або епісиндромом.

“Може бути інфекційний біль, пов’язаний з менінгітом або з інфекційними вірусними захворюваннями головного мозку та оболонок. Такий головний біль терпіти не можна, особливо якщо він супроводжується втратою свідомості або порушенням свідомості, температурою. Треба звернутися до лікаря та пройти діагностику” – наполягає лікар.

Він також попереджає про те, що ігнорування подібних симптомів може призвести до дуже серйозних проблем, аж до смерті. Саме тому дуже важливо своєчасно звертатися до лікаря з головним болем, щоб виявити його причину та призначити необхідне лікування.

Поділись


Новини партнерів