Кардіолог назвав небезпечні для життя наслідки зниження тиску

Зниження кров’яного тиску в тих випадках, коли воно буває різким і значним, може призвести до небезпечних для життя наслідків, попереджають лікарі.

В інтерв’ю лікаря-кардіолога Юрія Серебрянського прозвучало попередження про небезпечні наслідки різкого зниження артеріального тиску.

«Різке зниження тиску небезпечне тим, що погіршується кровообіг багатьох органів, і насамперед страждає головний мозок», – зауважив медик.

Серебрянський пояснив, що в цьому випадку людина ризикує зазнати непритомного стану та інших серйозних негативних змін, які можуть викликатися порушеним кровопостачанням та харчуванням головного мозку.

“Може бути інсульт”, – сказав кардіолог.

Також, додав медик, у разі відчутного зниження тиску порушується харчування серця. Небезпечним для життя наслідком цієї ситуації може стати розвиток інфаркту міокарда.

Інші органи, які можуть серйозно постраждати через зниження артеріального тиску, – це нирки та печінка. Медик підкреслив, що серйозність уражень органів залежить від того, наскільки тривалим є процес зниження тиску.

«Якщо тиск не відновлюється, у нирках розвивається необоротна зміна та може виникати гостра ниркова недостатність. При погіршенні харчування кров’ю печінки розвивається печінкова недостатність», – застеріг Серебрянський.

Лікар перерахував причини, що спричиняють гіпотензію:

  • Кровотечі.
  • Переливання несумісної крові.
  • Анафілактичний шок, пов’язаний із алергічною реакцією.
  • Неправильне використання сечогінних, гіпотензивних препаратів.
Поділись


Новини партнерів