Лікар-інфекціоніст Світлана Іщенко назвала 7 головних продуктів та шкідливих звичок, які є вбивчими для шлунку.
Наш організм – розумна, самодостатня система. Прибравши з раціону продукти, що його руйнують, і шкідливі звички, можна позбутися практично всіх хвороб.
«Головний закон здоров’я — організм сам справляється з усіма хворобами, якщо створити умови. Що простіше для вас: відмовитися від шкідливого чи додати до життя корисне?», — каже експерт.
Щодо шлунку, тут доречне універсальне правило, яке актуальне для всього організму: коли обсяг вражаючих елементів перевищує критичну точку, захворювань та збоїв у роботі органу не уникнути.
Отже, від чого треба відмовитися, щоб зберегти шлунок здоровим:
- Солодкі газовані напої вони шкідливі не тільки для шлунку, але й для всього організму.
- Томатна паста. Через високу концентрацію дубильної кислоти та оцту її не можна вважати корисним продуктом.
- Спиртні напої. Вкрай шкідливі, особливо шипучі та газовані.
- Маринади та гострі соуси. Занадто сильно навантажують шлунок через великий вміст оцту.
- Трансжири, дешеві замінники жиру. Шукаємо їх у ковбасах, маргарині, молочних продуктах.
- Смажені у фритюрі страви. Довго та складно розщеплюються, провокують надмірне виділення шлункового соку.
- Ковбаси, сосиски, сардельки – у них міститься кількість канцерогенів, що зашкалює. Нагромаджуючись, можуть стати причиною онкології.