Лікар розповів про приховану небезпеку морозива

За словами лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга, куплене в магазині морозиво може приховувати потенційно небезпечні для організму інгредієнти.

Морозиво є одним із тих продуктів, чиї продажі різко злітають вгору з настанням тепла. Чи корисні ці ласощі? На перший погляд, так. Як і всі продукти на основі молока, морозиво є багатим джерелом кальцію. Проте Михайло Гінзбург заявив, що морозиво – це десерт, який нам потрібен не з точки зору поживної цінності.

Дієтолог зауважив, що морозиво, головним чином, задовольняє потяг людей до отримання позитивних емоцій – при його поїданні виробляються речовини, що сприяють відчуттю задоволення, радості. У той же час продукт, який тісно асоціюється з приємними емоційними відчуттями, приховує певну небезпеку для здоров’я.

«До складу цих ласощів іноді входять небезпечні для здоров’я компоненти. Наприклад, виробники можуть збільшувати в морозиві масову частку жиру за рахунок додавання компонентів низької якості, тієї ж пальмової олії», – повідомив Гінзбург.

Лікар додав, що на етикетці морозива низькоякісна пальмова олія може ховатися за позначеннями “рослинні вершки” або “аналог молочного жиру”. Від продукту, в якому є подібний інгредієнт, Гінзбург рекомендує відмовлятися – його вживання може спровокувати розвиток небажаних і небезпечних процесів. Коли поїдається морозиво, що містить пальмову олію, організм отримує трансжири, через що в ньому можуть активуватись запальні процеси, руйнівні для судин.

“Поєднання таких жирів і цукру в морозиві – це дуже небезпечна суміш, яка може сприяти появі атеросклерозу”, – застеріг лікар.

Дієтолог поділився порадою: їсти морозиво потрібно строго помірно, вибираючи якісне або готуючи його самостійно з натуральних складових, також у ласощі корисно додавати ягоди.

Поділись


Новини партнерів