Названі молочні продукти, яких слід уникати при підвищеному холестерині

Одним із найбільш підступних молочних продуктів при підвищеному холестерині, на думку медиків, є сир – у ньому міститься надто багато не лише насичених жирів, а й натрію.

Підвищений рівень холестерину часто асоціюється із вживанням великої кількості жирної їжі. Лікарі Клівлендської клініки нагадують: щоб упоратися з високим рівнем холестерину, вживання деяких продуктів має бути зведене до мінімуму, або їх слід уникати взагалі.

«Деяка кількість холестерину в раціоні – це навіть корисно, проте насичених жирів не має бути багато. Раціон з підвищеним вмістом жирів сприяє зростанню рівня холестерину у крові, збільшує ризик серцевих захворювань».

Зокрема, експерти вважають, що за підвищеного холестерину слід частіше уникати вживання жирних молочних продуктів, таких як цільне молоко, вершкове масло, вершки, сир, молоко, згущене молоко. Окремо медики звертають увагу на сир. Цей продукт містить велику кількість насичених жирів, також має тенденцію містити в своєму складі високі дози натрію.

На думку фахівців, людям із високим рівнем холестерину краще обмежувати своє споживання сиру 100-грамовою порцією на тиждень.

Слід зазначити, що не всі поділяють думку щодо необхідності уникати жирних молочних ресурсів. Наприклад, Австралійський кардіологічний фонд опублікував заяву про користь молочних продуктів разом із рекомендацією вживати сир та йогурт як здорові закуски. Британський фонд серця також визнає, що багато наукових досліджень останніх років показують – незважаючи на вміст насичених жирів, деякі молочні продукти допомагають знизити ризик розвитку діабету 2 типу та гіпертонії. Вчені вважають корисними насамперед ферментовані продукти. Вершкове масло або вершки, за їхніми словами, як і раніше, є продуктами, які можна їсти тільки в дуже невеликих кількостях. Загалом людям із підвищеним холестерином слід частіше вибирати продукти, які містять здоровіший, ненасичений тип жиру.

Поділись


Новини партнерів