Терапевт перерахував часті причини головного болю вранці

Причинами частого головного болю вранці можуть бути перепади артеріального тиску, проблеми з гормонами та зневоднення, повідомив у своєму Telegram-каналі лікар-терапевт Олег Абакумов.

«Ранковий біль голови в такій ситуації може стати першим сигналом до того, що у вас гіпертонія, особливо якщо вона з’являється в області потилиці і супроводжується шумом у вухах. Все це відбувається через звуження кровоносних судин та підвищення тиску», – розповів лікар і додав, що біль може виникати через зниження функцій щитоподібної залози і різким зменшенням кількості гормонів.

Також симптом може бути наслідком запаленої слизової оболонки носа. Якщо слизова оболонка запалена, відбувається тиск на нервові закінчення, а це викликає біль, уточнив експерт. Апное – зупинки дихання уві сні викликають головний біль.

Якщо протягом дня ви не п’єте достатню кількість води, то після ночі організм дасть вам неприємний зворотний зв’язок. Втрата води організмом викликає напругу в кровоносних судинах голови, кров недостатньо насичується киснем, що й запускає головний біль», – підсумував Абакумов.

Поділись


Новини партнерів