Лікар назвала продукти, пов’язані зі зниженням ризику розвитку раку

Рак кишечника – четвертий за поширеністю рак, діагностований по всій країні. Однак, за словами експерта, збільшення споживання певних барвистих продуктів може допомогти знизити особистий ризик.

Лікар Розі Мартін пояснила, що, хоч існує низка факторів, які можуть збільшити ризик розвитку раку у людини, багато з них пов’язані з факторами способу життя.

Член групи фахівців у галузі охорони здоров’я, працює в NHS в Девоні дієтологом широкого профілю в різних областях, від онкології до глютенової хвороби.

«Ми знаємо, що 54 відсоткам випадків колоректального раку у Великій Британії можна запобігти, змінивши дієту та спосіб життя».

За оцінками Cancer Research UK, більше половини всіх випадків раку товстої кишки можна запобігти за допомогою здорового харчування та способу життя.

У 2018 році Світовий фонд дослідження раку (WCRF) заявив, що споживання червоного м’яса “ймовірно, є причиною колоректального раку”.

Мартін зазначила, що серед факторів способу життя, які можуть збільшити ризик раку кишечника, «погане харчування» є провідним, поряд із вживанням алкоголю, курінням та «сидячим способом життя».

За словами Мартін, більшість людей «не досягають рекомендованої норми споживання клітковини в 30 грамів» на день, що наражає їх на «підвищений ризик захворювань».

«Ви не можете контролювати деякі фактори, наприклад свій вік або сімейну історію, але певні можете. Варто звернути увагу на ті, які ви можете змінити, оскільки більше половині випадків раку кишечника можна запобігти за допомогою нашого способу життя».

Одна з найважливіших речей, які ми всі можемо зробити, щоб знизити ризик захворіти на рак кишечника, – це вживати більше цілісних рослинних продуктів, таких як фрукти, овочі, боби, сочевиця, горіхи та насіння. А із фруктів та овочів, які ви їсте, забезпечення великої кількості кольору на тарілці може мати надзвичайно корисні результати.

Поділись


Новини партнерів