Лікарка розповіла, чим небезпечна низька температура тіла

Зниження температури тіла на один-два градуси може говорити про збої в організмі та захворювання деяких систем, розповіла нутриціолог, експерт Академії лікарів UniProf Ірина Кононенко.

За її словами, відхилення від норми 36,6 – невелика рідкість, особливо якщо коливання перебувають у межах одного градуса.

«Гіпотермія – зниження температури тіла. Цей стан може бути пов’язаний як з ендогенними факторами, тобто захворюванням внутрішніх органів та порушенням термогенезу, а також він може викликатись екзогенними, зовнішніми факторами, наприклад, переохолодженням», – заявила експерт.

Вона зауважила, що зниження температури тіла до 36-35 градусів людина може не відчувати ознак нездужання і цілком вважати це варіантом норми, але якщо термометр показує 35 градусів – такий показник у медицині вважається низьким та вимагає звернення до лікарів.

Легкий ступінь тяжкості гіпотермії – коли температура коливається в межах від 35 до 32 градусів. У хворого спостерігаються сонливість, прискорене дихання, озноб і зростає частота серцевих скорочень. При тяжкому ступені гіпотермії термометр показує нижче 27 градусів. При максимально негативному розвитку хвороби людина перебуває найвищій стадії приглушення свідомості і впадає у кому.

Причинами гіпотермії може бути ураження центральної нервової системи, фізична перевтома, інтоксикація, зниження м’язової маси, а також порушення регуляції та тонусів судин.

Поділись


Новини партнерів