Названі найкращі вуглеводні продукти для зниження артеріального тиску

Кожна третя людина має високий кров’яний тиск, який збільшує ризик інсульту, серцевого нападу та інших небажаних наслідків. Хоча при цьому зазвичай радять обмежувати споживання солі, існує багато інших факторів, що впливають на підтримання здорових показників тиску.

Так, дієта DASH наголошує на цільнозернових продуктах, овочах, фруктах, знежиреному молоці та молочних продуктах, нежирному м’ясі, птиці, рибі, горіхах, насінні, бобових та корисних жирів. При цьому потрібно скоротити вживання натрію, продуктів з доданим цукром, ультраперероблених та надто очищених, а вживати більше продуктів, що містять кальцій, магній та калій.

При цьому фахівці радять гіпертонікам 7 вуглеводних продуктів, які захищають серце та судини, а також знижують тиск. Це банани, квасоля, натуральний йогурт, фініки, вівсянка, чорниця та натуральний апельсиновий сік.

Так, банани містять калій і є одним із найкращих перекусів для підтримки здорового кров’яного тиску.

Квасоля має натуральні вуглеводи, рослинний білок та безліч вітамінів та мінералів, у тому числі магній, що підтримує здоровий кров’яний тиск, розчинну та нерозчинну клітковину, у тому числі резистентний крохмаль.

Йогурт популярний серед людей, які підтримують здоров’я кишечника та мікробіом завдяки живим та активним культурам. Водночас він зменшує тиск завдяки кальцію, магнію, калію та пробіотикам.

Фініки можуть бути ідеальним рішенням для людей, які люблять солодке, а як бонус – їх вживання підтримує здоровий тиск. Крім клітковини, калію та магнію, фініки є гарним доповненням до здорової для серця дієти.

Вівсянка – найкращий варіант каші для гіпертоніків. Вона містить усі корисні частини зерна – висівки, ендосперм і зародок, що дає високу поживну перевагу. Цілісні зерна вівсянки багаті на вітаміни, клітковину, мінерали, в їх складі є бета-глюкан. Все це допоможе знизити ризик гіпертонії та стимулювати мікробіоту кишечника.

Додавання чашки чорниці до щоденного раціону також допоможе знизити систолічний артеріальний тиск. Чорниця, завдяки клітковині, вітамінам та мінералам, підтримує серцево-судинну систему та загальний стан здоров’я. Крім цього, натуральні продукти синього або фіолетового кольору наповнені антоціанами, які також протистоять підвищенню тиску.

Натуральний апельсиновий сік не тільки підтримує імунну систему, а й поповнює калієм. Цитрус містить антиоксидант під назвою гесперидин, який є важливим для здоров’я серця.

Поділись


Новини партнерів