Лікар-терапевт, кардіолог Володимир Пірожніков зазначив, що тромби можуть виникнути у людини, яка звикла харчуватися жирною та вуглеводною їжею. Важливо дотримуватись балансу білків, жирів та вуглеводів і не зловживати шкідливими стравами.
“Небезпечне надмірне вживання простих вуглеводів та цукру, які у чималих обсягах міститься в соусах, напівфабрикатах та знежирених продуктах”.
На думку лікаря, причиною тромбозу може стати і зловживання маргарином та копченими ковбасами. М’ясні продукти краще вживати у відвареному вигляді, зазначив лікар.
“Особливим пунктом хочеться виділити свинячу та яловичу печінку. У цих продуктах міститься багато вітамінів групи К, які погано впливають на згортання крові та підвищують ймовірність виникнення тромбів. Тому їх теж варто обмежити.