Вчені: відмова від однієї популярної страви на вечерю знижує ризик ранньої смерті при діабеті

Відмова від обробленого м’яса на вечерю може знизити ризик ранньої смерті у людей із діабетом. Дослідження показало, що люди, які їдять його вечорами, стикаються із загрозою серцевих захворювань. Це означає, що діабетики могли б жити довше, якби відмовлялися від таких продуктів.

Жир, що присутній у західних популярних стравах, може спричинити набряк кровоносних судин, збільшити частоту пульсу, створюючи додатковий тиск на серце вночі, коли воно має відпочивати, йдеться у дослідженні.

До переробленого м’яса належать такі продукти, як бекон, гамбургери, шинка, покупні готові страви, нагетси та пепероні.

У дослідженні додано, що у ідеалі люди повинні на вечерю вживати зелені овочі, молочні продукти.

Доктор Цінрао Сонг з Харбінського медичного університету в Китаї повідомив, що вживання картоплі вранці, цільного зерна вдень, зелені та молока на вечерю і менше обробленого м’яса було пов’язане з кращим довгостроковим виживанням при діабеті. Він вважає, що час для вживання певних продуктів може мати таке ж значення, як і розміри порцій.

У дослідженні використовувалися дані групи американців з діабетом, дієту яких порівнювали зі здоров’ям у довгостроковій перспективі.

З’ясувалося, що люди, які їли найбільше переробленого м’яса вечорами, на 74% частіше, ніж у середньому помирали від серцевих захворювань.

Дослідження також показало, що ризик серцево-судинних захворювань був вищим у людей, які на вечерю вживали білий хліб або випічку.

Натомість є харчові засоби, які знижують глюкозу. На 25% знижує цукор регулярне вживання пажитника. Він переважно відомий своїми протираковими властивостями і показав здатність інгібувати проліферацію злоякісних клітин. Проте переваги цієї спеції виходять за межі протиракових властивостей.

Деякі дослідники вважають, що він також запобігає діабету. Після прийому пажитника значно знижується рівень цукру в крові, сечі, загальний холестерин та тригліцериди.

У ході дослідження хворим на цукровий діабет щодня давали 10 грамів подрібненого на порошок насіння пажитника з йогуртом або замоченого в гарячій воді.

Дослідники з’ясували, що рівні цукру в крові натще, тригліцеридів та холестерину ліпопротеїнів дуже низької щільності знизилися на 25%, 30% та 30,6% відповідно.

Дослідження показують, що ці ефекти пов’язані з розчинною клітковиною за рахунок уповільнення засвоєння вуглеводів.

Поділись


Новини партнерів