Комаровський перерахував найкращі способи профілактики варикозу

Варикоз

Український педіатр Євген Комаровський розповів, як не допустити розвитку варикозного розширення вен. На передачі «Ранок з Україною» фахівець розповів, що для профілактики варикозу необхідно повністю переглянути свій спосіб життя та звички, а також покращити стан здоров’я.

За його словами, якщо у людини спостерігається схильність до варикозу, вона повинна уникати ситуації, коли вона тривалий час перебуває у нерухомому положенні з опущеними ногами. Крім того, лікар підкреслив, що якщо через свою роботу людина змушена сидіти по кілька годин, їй необхідно робити регулярні перерви, і час від часу вставати і робити хоча б кілька кроків.

«При малорухливому способі життя кров застоюється у венах, вони розширюються. Тобто, виникають ділянки судин, де кров практично не рухається», – розповів педіатр. Також він перерахував кілька рекомендацій, які стануть найкращою профілактикою варикозного розширення вен.

Перш за все, лікар радить дотримуватися питного режиму і пити дуже багато води. Також важливо стежити за вагою та тримати її в нормі. А ще треба відмовитись від куріння, оскільки ця шкідлива звичка є головним поштовхом до появи варикозу.

Комаровський порадив більше рухатися та займатися спортом. Ідеальним вибором стануть їзда на велосипеді чи плавання. Важливо відмовитися від взуття на високих підборах, також потрібно періодично носити компресійні панчохи для профілактики та лікування варикозу.

Поділись


Новини партнерів