Лікар назвала п’ять продуктів, здатних запобігти діабету 2 типу

Вживаючи в їжу правильні продукти, можна запобігти або “повернути назад” діабет 2 типу, що почався, – ці продукти ефективно борються з гіперглікемією, високим цукром в крові.

В інтерв’ю лікаря, автора книг про здоровий спосіб життя Алони Пульде прозвучало нагадування про те, що діабет 2 типу порушує регуляцію рівня глюкози, і його розвиток майже повністю пов’язаний із нездоровим харчуванням та способом життя. У свою чергу, здорова їжа допомагає боротися зі збільшенням рівня цукру в крові і в комплексі з іншими корисними практиками може запобігти появі діабету, або забезпечує його профілактику.

«Додайте до раціону ці п’ять інгредієнтів, щоб допомогти запобігти або повернути назад діабет 2 типу», – радить Алона Пульде.

Фрукти. Дослідження показують, що фрукти, багаті на вітаміни, мінерали, антиоксиданти і фітохімічні речовини, можуть сприяти оптимальному здоров’ю і знижувати ризик розвитку діабету 2 типу. Також вони багаті на клітковину, яка уповільнює травлення і стабілізує вміст цукру в крові. Порада лікаря: вибирати фрукти із низьким глікемічним індексом.

Овочі. Вони сповнені корисних для здоров’я вітамінів, мінералів, фітохімічних речовин, антиоксидантів, містять багато клітковини, мало солі та жиру – це, за словами експерта, «дуже виграшна комбінація, яка допомагає регулювати рівень цукру в крові».

Цільнозернові. Цілісні зерна – ще одне багате джерело клітковини, що уповільнює виділення цукру в кров і допомагає довше залишатися ситим. Крім того, було показано, що клітковина зменшує серцеві захворювання – поширене ускладнення при діабеті.

Бобові. Ідеальний вибір проти високого цукру у крові. Бобові багаті не лише на клітковину, а й на білок, мають низький глікемічний індекс – це означає, що поле їх вживання цукор у крові зростатиме повільно, поступово.

Горіхи та насіння. Практично всі відомі горіхи та насіння корисні для людей з діабетом. У них багато білка, клітковини та корисних жирів – така комбінація вимагає довгого засвоєння, що перешкоджає різким стрибкам цукру в крові. До того ж завдяки горіхам зміцнюється здоров’я серця.

Поділись


Новини партнерів