Дієтолог пояснила, як знизити шкоду від солодощів

Солодкі десерти можуть бути менш шкідливими для здоров’я та фігури, якщо правильно вибирати час для їх вживання. Про це розповіла дієтолог Юлія Пігарьова.

Вона нагадала, що саме солодощі є джерелом шкідливих вуглеводів, жирів та цукру. Крім того, ці продукти вважаються найбільш калорійними, і саме тому вони займають перше місце в списку найшкідливіших. Якщо ви не можете відмовитися від десертів, дієтолог рекомендує вживати їх тільки після основного прийому їжі. Звичайна їжа наситить організм, і тоді знизиться ризик переїдання солодощів. У шлунку просто не залишиться місця для іншої їжі.

«Треба розуміти, що коли ви з’їдаєте основну страву, то після цього зменшується шанс, що ви з’їсте велику кількість десерту. Ми наїдемося основною стравою і не захочемо багато їсти потім», – пояснила фахівець.

Крім того, вона рекомендує уважно ставитись до поєднання основних страв та десертів. В якості основної краще вибирати білкову їжу, а на гарнір – продукти з високим вмістом клітковини. Таке поєднання зменшить стрибки глюкози в крові після вживання десерту. Крім того, така їжа допомагає знизити навантаження на підшлункову залозу.

Поділись


Новини партнерів