Лікар розповіла про користь вживання води з лимоном

Щоденне вживання води з невеликою кількістю лимонного соку позитивно впливає на здоров’я, у тому числі на дітородні функції. Про це розповіла американський фахівець Люсія Гарсія.

За її словами, регулярне вживання води з лимоном покращує якість сперматозоїдів та яйцеклітин. Справа в тому, що лимон є джерелом аскорбінової кислоти, і в одному цитрусі міститься близько 30 мг вітаміну C. Лікар зі США рекомендує щодня пити хоча б одну-дві склянки лимонної води і чоловікам, і жінкам, які хочуть народити розумну і здорову дитину. Вітамін С є природним антиоксидантом, який нейтралізує шкідливі вільні радикали та захищає яйцеклітини та сперматозоїди від пошкодження вільними радикалами. «Вітамін С може сприяти розвитку фолікулів, збільшенню кількості та рухливості сперматозоїдів, підвищенню фертильності та шансів на зачаття», – розповіла фахівець.

Крім того, вже доведено, що жінки, які отримують достатню кількість аскорбінової кислоти, мають більш високі шанси завагітніти, оскільки завдяки вітаміну C покращується функція яєчників. Також медик зазначила, що окрім вітаміну C, у лимонах багато вітамінів групи B, вітаміну А, яблучної та лимонної кислоти, заліза, фосфору, калію та кальцію.

Поділись


Новини партнерів