Лікар назвала причини появи каменів у нирках

Акушер-гінеколог Залха Базарова назвала основні причини виникнення каменів у нирках та розвитку сечокам’яної хвороби. Лікарка пояснила, що ця хвороба може розвиватися через велику низку причин, але основними є нездорове харчування та відсутність фізичної активності.

За її словами, наявність каменів у нирках потребує правильного та повноцінного лікування, проте далеко не кожен пацієнт знає, чому захворів. Фахівець назвала інші причини можливого розвитку сечокам’яної хвороби. Вона наголосила, що малорухливий спосіб життя призводить до появи застійних процесів в організмі. Це, своєю чергою, впливає метаболізм і провокує уповільнення обмінних процесів.

Якщо говорити про незбалансований раціон харчування, то починає підвищуватися кислотність сечі. Як пояснює лікар, це відбувається в тому випадку, якщо людина дуже захоплюється вживанням кислих та гострих продуктів, а також білковою їжею. В організмі створюються ідеальні умови для появи кристалів солі, внаслідок чого у нирках утворюються камені.

Поділись


Новини партнерів