Медики назвали причини вживати морську рибу хоча б двічі на тиждень

Риба є джерелом багатьох вітамінів та мінералів, а також жирних кислот омега-3, без яких нормальна робота організму просто неможлива. Дієтологи розповіли, чому морську рибу необхідно вживати хоча б кілька разів на тиждень.

Найкориснішими вважаються скумбрія, лосось, тунець, сардини та сьомга. Якщо щотижня з’їдати хоча б 200 г такої риби, то можна рекордно знизити загрозу виникнення хвороби серця та судин, у тому числі інфаркту та інсульту. Крім того, жирні кислоти, джерелами яких є морська риба, захищають мозок від старіння, боряться з різними токсинами і, тим самим, зменшують ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших недуг, пов’язаних із головним мозком у похилому віці.

А ще морська риба перешкоджає розвитку депресії, у тому числі у важкій формі. Вживання цього продукту підвищує настрій і, навіть, допомагає впоратися зі стресами та зривами під час дієти для схуднення. Дієтологи рекомендують вживати морську рибу тим, хто страждає на безсоння. Вчені довели, що риба містить компоненти, які збільшують тривалість і покращують якість сну. Завдяки вживанню морської риби знижується ризик запальних процесів у суглобах, і цим можна зменшити загрозу виникнення ревматоїдного артриту.

Поділись


Новини партнерів