Ендокринолог розповіла, як правильно очистити організм від токсинів

Ендокринолог Катерина Григор’єва розповіла, що наприкінці зими організм сильно страждає через холод, малорухливий спосіб життя та часті застуди. Фахівець наголосила, що саме останні дні зими чудово підходять для того, щоб почати очищення організму.

Головною умовою для очищення медик називає нормалізацію лімфовідтоку. Вона розповіла, що таку процедуру можна провести навіть удома, і не потрібно приймати спеціальні препарати та добавки. «Для лімфи не передбачено такого потужного насоса, як для крові. Рух лімфи знизу нагору забезпечує система клапанів. Обсяг лімфи в 5 разів більший, ніж крові та основна її складова – вода, тому зневоднення негативно впливає на лімфовідтік», – пояснила ендокринолог.

За її словами, необхідно відмовитися від шкідливих звичок, від використання дезодорантів, від споживання надто солодких та солоних страв, оскільки все це призводить до уповільнення руху лімфи. Нормалізувати її відтік можна за допомогою контрастного душу, відвідування лазні, лімфодренажного масажу та фізичної активності. Також лікар рекомендує проводити масаж тіла сухою щіткою, ходити босоніж по твердій поверхні з рельєфом і дотримуватися питного режиму.

Поділись


Новини партнерів