5 ознак мігрені: Комаровський розвінчав головні міфи

Мігрень є хронічним захворюванням, яке періодично проявляється нападами дуже сильного головного болю, найчастіше однобічного. Про це на програмі “Ранок з Україною” розповів педіатр Євген Комаровський.

За його словами, мігрень має власні відмітні ознаки та відноситься до особливого виду головного болю. Комаровський зазначив, що такий діагноз він може поставити пацієнтові у тому випадку, якщо він скаржиться на 5 симптомів. Йдеться про регулярне повторення головного болю, про інтенсивність, яка збільшується при фізичних навантаженнях. Також до симптомів мігрені лікар відніс нападоподібний характер головного болю і довгу тривалість – від 4 до 72 годин. Мігренню також можна вважати біль, який супроводжується чутливістю до яскравого світла, гучних звуків і, навіть, запаху. Однак основним симптомом є первинний головний біль, у якого немає жодної причини.

Для підтвердження мігрені не потрібно робити КТ, рентген шийного відділу хребта, а також не потрібно здавати аналізи. Цей діагноз ставиться в кабінеті лікаря під час спілкування з пацієнтом», – пояснив Комаровський. Він радить лікувати мігрень за допомогою нестероїдних протизапальних препаратів, зокрема можна приймати ібупрофен. Втім, спочатку він радить проконсультуватися у лікаря.

Поділись


Новини партнерів