Лікар назвав найнебезпечніший алкоголь

Лікар-терапевт Рустем Османов назвав спиртний напій, який є найнебезпечнішим для самопочуття. Фахівець розповів, що найшкідливішим алкоголем для здоров’я можна вважати коньяк.

Османов пояснив, що сам собою коньяк є одним з найчистіших видів спиртних напоїв але, при цьому, він має найвищу калорійність. Також до списку найшкідливішого алкоголю фахівець включив ігристі вина та всілякі коктейлі. Вони є рекордсменами за вмістом цукру. Трійку лідерів у рейтингу небезпечного алкоголю від доктора Османова замикає пиво. Медик пояснив, що в мінімальних кількостях пиво не становить небезпеки, проте, якщо вживати його постійно і у великих дозах, може серйозно постраждати такий орган, як нирки, оскільки пінний напій дає йому велике навантаження.

Османов додав, що єдиний спиртний напій, який завдає мінімум шкоди здоров’ю, – це справжнє вино. Проте фахівець попередив, що навіть вино потрібно пити з обережністю та в мінімальній кількості. Нагадаємо, раніше вчені зі США дійшли висновку, що найбільшу небезпеку для здоров’я становлять слабоалкогольні коктейлі.

Поділись


Новини партнерів