Медики розповіли про небезпечний для здоров’я людини напій

Британські фахівці заявили, що у своїй практиці стикалися з випадками, коли у пацієнта відбувалася раптова зупинка серця після надмірного вживання енергетичних напоїв. Лікарі пояснили, що ці напої містять максимальну концентрацію кофеїну.

Більше того, ризик раптової зупинки серця рекордно підвищиться у тому випадку, якщо змішати енергетик із спиртними напоями. «До зупинки призводить сильна аритмія — патологія, яка порушує частоту, ритмічність та послідовність роботи серця. М’яз б’ється або надто швидко, або надто повільно», – розповіли британські фахівці. За їхніми словами, навіть здорова людина може зіткнутися з серйозними порушеннями в роботі серця в тому випадку, якщо вона щодня вживатиме енергетики.

А от люди, що входять до групи ризику, повинні повністю виключити енергетичні напої зі свого життя, оскільки їм потрібно відновлювати серцевий ритм, а енергетик у цьому точно не допоможе. Крім того, пацієнтам з групи ризику потрібно з обережністю вживати решту всіх напоїв, що містять кофеїн, у тому числі чай і каву. Фахівці нагадали, що кофеїн отримують із рослини гуарану.

Поділись


Новини партнерів