Лікар назвав 5 симптомів, які свідчать про варикозне розширення вен

Лікар Ед Сідесо, судинний консультант та хірург британської клініки, розповів про п’ять симптомів захворювання вен.

Ми часто нехтуємо своїм здоров’ям вен, але вони відіграють життєво важливу роль у системі кровообігу, оскільки перекачують деоксигеновану кров із органів назад у серце за допомогою своїх крихітних клапанів. Захворювання вен виникає, коли ці клапани ушкоджуються або виходять із ладу, оскільки кров може накопичуватися у вені, викликаючи набряк серед інших проблем.

Ось п’ять ознак, які можуть свідчити про наявність у вас захворювання вен.

Розширені вени

Коли клапани у венах втомлюються або ушкоджуються, кров, що тече через них до серця, може текти до різних частин тіла. Це зменшує кількість циркулюючої крові та збільшує розмір вен, у яких вона збирається. Ці розширені вени, відомі як варикозні вени, часто помітні на поверхні шкіри.
Тяжкість і біль у ногах

Важкість і набряк у нозі, особливо до кінця дня, характерні для людей із захворюваннями вен. Цей симптом може виникати як з наявністю вен, що візуально виступають, так і без них.

Запалення вен

Крім руйнування стінок вен та пошкодження клапанів, запалення вен часто може бути спричинене тромбозом. Симптоми запалення, викликаного тромбозом, включають почервоніння шкіри та хворобливі тверді ущільнення під шкірою.

Хоча запалення, викликане тромбозом, часто зменшується, тромбоз може бути небезпечним, особливо якщо згустки крові у вашій вені відриваються і застрягають в інших частинах тіла, таких як легені, у міру їхнього переміщення. через ваш кровотік.
Кровоточиві варикозні вени

Варикозні вени більші і, отже, розташовуються ближче до поверхні шкіри, ніж здорові вени, тому вони вразливіші для впливу.

Зміни шкіри

У той час як багато симптомів, пов’язаних із захворюванням вен, пов’язані з появою та дискомфортом варикозного розширення вен, захворювання вен можуть проявлятися іншими способами, у тому числі на шкірі.

Поділись


Новини партнерів